Medvehagymaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Húsvét, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott medvehagymát a felforrósított vajon átpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és puhára főzzük. Közben a kockára vágott zsemlét aranybarnára pirítjuk a sütőben. A leveshez adjuk a borban elkevert keményítőt és újraforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és a tűzről levesszük. Egy merőkanálnyi levessel elkeverjük a tejszínt és a tojássárgájákat és folytonos keverés mellett a levesbe visszaöntjük. A zsemlekockával megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||