Crostini fekete olivával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Hétvégi ebéd, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
20 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kimagozott fekete olívabogyót az olívaolajjal botmixerben pürésítjük, majd sóval, borssal és citromhéjjal ízesítjük. A frissen készült pirítósokat bedörzsöljük fokhagymával és megkenjük az olívakrémmel.
Azonnal tálaljuk.