Fehérboros mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Karácsony, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A karajcsontot feldaraboljuk és a felforrósított olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és azokat is megpirítjuk. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét. Amikor elvesztette az élénk színét felöntjük a borral és a levét elforraljuk. Ráöntjük a húsalaplét és csendes tűzön a lé kétharmadát elforraljuk. Belereszeljük a burgonyát és 10 perc főzés után a mártást leszűrjük. Sóval, borssal fűszerezzük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||