Mokány tokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Vágjuk a borjúhúst vékony csíkokra. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára és a zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott hagymát. Dobjuk rá a húst és nagy lángon süssük fehéredésig. Keverjük hozzá a felkarikázott újhagymát, a finomra vágott zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk. Kis lángon, fedő alatt, pároljuk puhára. Ha a hús megpuhult, a tejfölbe keverjük az apróra vágott snidlinget, a húsra öntjük, de ezzel már csak összeforraljuk. Galuska, főtt tészta az ajánlott körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||