Almaboros csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 ág tárkony 0 0 0 0 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál burgonyakeményítő 337 0.6 0.1 83.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokra öntjük az almabort, belekarikázzuk az újhagyma fehér részét, rászórjuk a borsot és hozzáadjuk a tárkonyágacskát. Felforraljuk és csendes tűzön főzzük, úgy fél órát. Ekkor beledobjuk a gerezdekre vágott, meghámozott és kicsumázott almát. Az alma puhulásáig főzzük. A csirkecombokat kivesszük és előmelegített tálra tesszük. A léből a borsot és a tárkonyt eltávolítjuk, majd összeforraljuk a keményítővel elhabart liszttel. Botmixerrel törjük át, majd öntsük a főtt csirkecombokra.
Díszítsük almaszeletkékkel és tárkonylevelekkel.
Párolt rizs a hozzá illő köret.