Zománcos édesburgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Szabadban, Főétel mellé, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott csicsókát és az almát egyforma kockára vágjuk. Az almabort, az ecetet és a cukrot elkeverjük, majd összeforgatjuk az almás keverékkel. Mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük az édesburgonyás almát, a levével együtt. Nagy lángon, kevergetve addig sütjük, amíg minden megpuhul és a szaftja aranybarna mázként vonja be a darabokat. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk. Baromfisültek és grillhúsok mellé ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||