Zománcos édesburgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Szabadban, Főétel mellé, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg csicsóka 31 2.4 0.4 4 0 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott csicsókát és az almát egyforma kockára vágjuk. Az almabort, az ecetet és a cukrot elkeverjük, majd összeforgatjuk az almás keverékkel. Mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beleöntjük az édesburgonyás almát, a levével együtt. Nagy lángon, kevergetve addig sütjük, amíg minden megpuhul és a szaftja aranybarna mázként vonja be a darabokat.
Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.
Baromfisültek és grillhúsok mellé ajánlom.