Töltött karalábé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarva, a darált borjúcombbal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összedolgozzuk. A megtisztított karalábékat kivájjuk és a húsmasszát beletöltjük. A karalábédarabokat a felhevített vajon megpároljuk, majd a töltött karalábékat is az edénybe rakosgatjuk, a tejjel felöntjük és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A karalábét kivesszük és az edény tartalmát botmixerrel áttörjük. Szószként tálaljuk a töltelékekhez. Hidegen adhatjuk előételnek is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||