Bazsalikomos csirkeszárny mustárral és hagymával bolondítva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
90 dkg csirkeszárny 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat három részre vágjuk, a végeket a mélyhűtőbe tesszük, máskorra. A hagymát, a fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a csirkeszárnydarabokat. Fél óra pihentetés után, a felhevített olajban, átsütjük, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a borral, a tejszínnel és a legvégén belekeverjük a felvagdalt bazsalikomot. Ha a serpenyő sütőálló, abban, ha nem, tepsibe öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük.
Bazsalikomlevélkékkel díszítve, burgonyapürével vagy párolt rizzsel körítve tálaljuk.