Bazsalikomos csirkeszárny mustárral és hagymával bolondítva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeszárnyakat három részre vágjuk, a végeket a mélyhűtőbe tesszük, máskorra. A hagymát, a fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a csirkeszárnydarabokat. Fél óra pihentetés után, a felhevített olajban, átsütjük, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a borral, a tejszínnel és a legvégén belekeverjük a felvagdalt bazsalikomot. Ha a serpenyő sütőálló, abban, ha nem, tepsibe öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Bazsalikomlevélkékkel díszítve, burgonyapürével vagy párolt rizzsel körítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||