Csíki nyúltokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A nyúlcombokat megmosom, lehártyázom, kicsontozom, és ujjnyi csíkokra vágom. A füstölt szalonnát is csíkokra vágom és a zsírban megpirítom. A zsírt leszűröm, és a szalonnát félreteszem. A zsírban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a paradicsompürét és tovább pirítom. Belekeverem a húst, sóval, borssal, csomborral fűszerezem és először némi vizet, majd a bort hozzáöntve, kb. 25-30 perc alatt puhára párolom. Amikor a hús már megpuhult, belekeverem az ételbe a szalonnapörcöt, majd tejfölben elkevert liszttel besűrítem, sóval, borssal, citromlével ízesítem és az egészet összeforralom. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálalom. Ajánlott körete puliszka vagy párolt rizs. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||