Baconos halnyárs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Csőben sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Halak Hozzávalók 4 személyre: Baconos halnyárs
Aioli mártás
Baconos halnyárs A tonhalfiléket ujjnyi darabokra vágjuk. A citrom kicsavart levéből, az olajból, a rozmaring, a bors és a só hozzáadásával páclevet készítünk és a haldarabokat beleforgatjuk. Két órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve a baconszeletekbe tekerjük. Két párhuzamos nyársra húzzuk a göngyölegeket, azért kell a két nyárs, mert így jól forgatható. A tepsi szélére fektetve a nyársvégeket 10-15 percig sütjük, kétszer-háromszor megforgatva 200 fokra előmelegített sütőben. Sütés közben a lecsepegett páclével, néhányszor, kenjük meg. Citromgerezdekkel díszítve, párolt rizzsel és aioli mártással tálaljuk. Aioli mártás A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony sugárban, hozzáöntve az olajat kemény mártássá verjük. Behűtve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||