Chilis mangómártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Jocó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej fehérhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és az ízlés szerint kimagozott, majd kis darabokra vágott chilit. Amikor a hagyma összeesett, hagyjuk kihűlni, a hozzávalókat tegyük a botmixer poharába és törjük pürévé.
Behűtve tálaljuk.