Harcsacurry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy percig sütjük. Intenzív illata lesz. Ekkor hozzáadjuk a finomra metélt hagymát, a zúzott fokhagymát, a lime lereszelt héját és a szintén lereszelt gyömbért. Kevergetve süssük, két percig. Keverjük bele az apró kockára vágott paprikát és öntsük fel egy deci vízzel. Kis lángon, fedő alatt pároljuk öt percig. Adjuk hozzá a felkarikázott pórét és a vékonyra felszelt zellerszárat. Tovább kevergetve süssük zsírjára. Öntsük fel a kókusztejjel és adjuk hozzá a maradék curryt és a kurkumát. Ha újra felforrt, dobjuk bele a halkockákat és hat-hét perc alatt főzzük készre. Ekkor csavarjuk bele a lime levét és ízlés szerint sózzuk meg. Frissen tálaljuk. Ha vendégeket várunk, készítsük el a szószt és a halat, csak, a vendégek érkezése előtt tegyük hozzá. Adhatjuk párolt basmati rizzsel, de tortillába töltve is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||