Vindaloo csirke curry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Őröljük porrá a köménymag, a fekete bors, a kardamom mag, a fahéj, a fekete mustármag és a görögszéna mag keverékét. Keverjük el a fűszerkeveréket a cukorral, a sóval, az ecettel és a cayenni borssal. A felhevített olajban pirítsuk sötétbarnára félfőre vágott hagymát, majd szűrőkanállal vegyük ki. Zúzzuk meg a hagymát botmixerrel, szükség esetén kevés vizet hozzáadva, majd ezt is keverjük a fűszerekhez. Reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért, majd pírítsuk át a sütőzsiradékon, ha kissé megbarnult keverjük bele a kurkumát és a koriandert, majd pár pillanat múlva a felkockázott csirkehúst és ezt is süssük barnára. Öntsük rá a paradicsomszószt, a fűszerkeveréket és a kockára vágott burgonyát. Fedő alatt, kis lángon főzzük puhára. Párolt rizzsel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||