Csípős, mustáros tokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon átpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzá adjuk, az apró kockára metélt, fokhagymát. Két perc után belekeverjük, a ceruzányi csíkokra vágott, húst. Nagy lángon fehéredésig sütjük, ekkor sózzuk, borsozzuk, lefedjük és takarékon, ha szükséges, kevés vizet hozzáadva, puhára pároljuk. Végül belekeverjük az erőspaprika krémet, a mustárt és a tejszínt. Addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik. Párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||