Gyümölccsel töltött jércemellfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül sózva a töltelékkel betöltjük. Vajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőben 220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk lehűlni, majd legalább fél napra hűtőbe tesszük. A fóliából kibontva, vékonyra szeletelve tálra rakjuk. Vörösborban párolt, lecsepegtetett és lehűtött aszalt gyümölcsöket körítjük. Főételként tálalva, adjuk melegen, burgonyapürét kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||