Szárzeller krémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Tisztítsuk meg a zellert és vágjuk pár centis darabokra. Főzzük meg a húslevesben, de ne főjön szét maradjon kicsit roppanós. Turmixoljuk le, sűrítsük be a vajból és lisztből készített rántással majd adjuk hozzá a tejszínt. A szalonnát szeleteljük fel és pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg a levest szalonnával, pirított magokkal és az apróra vágott zellerlevéllel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||