Csokoládés-rumos mascarponetorta áfonyával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Csokoládés-rumos mascarponetorta áfonyával
Mascarponekrém
Csokoládémáz
Csokoládés-rumos mascarponetorta áfonyával Az omlóskekszet ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval elkeverjük. Folpackkal bélelt tortaformába terítjük és kanállal lenyomkodjuk. Hűtőbe téve hagyjuk, hogy megszilárduljon. Ha megkeményedett rásimítjuk a mascarponés krém háromnegyedét és ismét hűtőbe tesszük. Bő óra múlva, ráöntjük, a csokoládés masszát és ezt is megdermesztjük. Tálalás előtt rózsákat spriccelünk rá a félretett krémből, melyek tetejét néhány szem aszalt áfonyával díszítünk. Kissé időigényes, de nagyon egyszerűen elkészíthető édesség, még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Mascarponekrém A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A mascarponet habosra keverjük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük. A zselatint kevés vízzel és a rummal felolvasztjuk. Végül az összes hozzávalót összekeverjük. A vörösáfonyát, néhány szemet félretéve, a díszítéshez, beleforgatjuk. Csokoládémáz A magas kakaótartalmú étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük a többi hozzávalóval. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||