Csíki tokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon a ceruzányi csíkokra vágott húst megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük és hozzáadjuk a szalonna pörcöt, a felcsíkozott sonkát és a kovászos uborkát. A tejföllel felöntve összeforraljuk. Ízlés szerint kevés tárkonyecettel ízesítjük. Puliszkával vagy párolt rizzsel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||