Zöldbabos répasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Szabadban, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 csokor sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sóval, néhány szem borssal, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra fűzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát és az almát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát, zöldjével együtt felkarikázzuk. A majonézből és a joghurtból só, bors hozzáadásával, öntetet keverünk. Beleforgatjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a zöldségeket.
Behűtve tálaljuk.
Grillezett haloumi sajt mellé ajánlom.