Zöldbabos répasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Szabadban, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot sóval, néhány szem borssal, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra fűzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát és az almát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát, zöldjével együtt felkarikázzuk. A majonézből és a joghurtból só, bors hozzáadásával, öntetet keverünk. Beleforgatjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a zöldségeket. Behűtve tálaljuk. Grillezett haloumi sajt mellé ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||