Szőlőleves hidegen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A leszemezett szőlőt felöntjük 4 deci vízzel, a borral és beleszórjuk a fűszereket. Tíz percig forraljuk, majd botmixerrel összezúzzuk és átszűrjük. Behabarjuk a tejszínben elkevert keményítővel és újraforraljuk. Hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk, néhány szőlőszemmel és citromfűlevélkével díszítve. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||