Mediterrán tonhalsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tonhalat csepegtessük le, majd villával szedjük darabokra, a babkonzerv levét öntsük le és öblítsük át. A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, a lilahagymát metéljük finomra. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval, borssal és apróra vagdalt bazsalikomlevelekből keverjünk öntetet és óvatosan forgassuk bele a saláta hozzávalóit. Pirítóst vagy focacciát adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||