Mustáros, pórés pároltkáposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az olajat egy serpenyőben melegítsük elő és a mustármagot pattogtassuk ki. A megtisztított póréhagymát, a póré zöld részéből egy keveset tegyünk félre és felkarikázva, szedjük gyűrűkre, hosszában vágjuk félbe, majd szeleteljük fel, vágjuk a káposztát vékony laskára, sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát. A mustármagos olajban először megfuttatjuk a hagymát, majd a káposztát is hozzáadva 2-3 percig nagy lángon, kevergetve sütjük, ízlés szerint, megborsozzuk. 1/2 deci vizet, esetleg húslevest öntünk alá és lefedve, kis lángon kissé roppanósra pároljuk. A megmaradt póréhagymával díszítsük tálaláskor. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||