Posírozott lazac tormás-zelleres tojássalátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Karácsony, Buli, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Gyümölcsök, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Posírozott lazac
Tormás zelleres tojássaláta
Posírozott lazac Lévén nincs halfőző edényem, én, egy megszűnt országból származó kacsasütőt használok az elkészítéshez. Lábosban forraljunk fél liter vizet, majd dobjuk bele a darabokra vagdalt hagymát, az egyik citromot felszeletelve, a babért, a borsot, a sót és öntsük bele az ecetet és a bort. Öt percig forraljuk, majd öntsük a kacsasütőbe. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük bele a lazacot és öntsünk hozzá, annyi vizet, hogy a halat ellepje. Vegyük ki a lazacot és forraljuk fel a levet, tegyük vissza és újraforrás után, fordítsuk meg, fedjük le és a lángot lekapcsolva hagyjuk, teljesen, kihűlni. A kihűlt hal bőrét nyúzzuk le és a halat, feldíszítve, tegyük tálra. Különböző mártásokkal, salátákkal tálaljuk. A karácsonyi asztal éke lehet ez a haltál. Tormás zelleres tojássaláta A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük. A zellert vékony csíkokra vágjuk és forrásban lévő sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben két percig blansírozzuk. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. A tormából, a majonézből és a tejfölből mártást keverünk, majd az apróra vágott tojást és a zellert beleforgatjuk. A zellerlevelekkel díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||