Boros káposztasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított és vékonyra gyalult káposztát forrásban lévő, sós vízzel leforrázzuk. 3 perc múlva szűrjük le, mint a tésztát és csepegtessük le. Amíg hűl, keverjük habosra az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a káposztával. Hűtőben érleljük egy órát, néha forgassuk át. Lecsepegtetve tálaljuk, a finomra vágott metélőhagymával bőven megszórva. Disznóhúsból készült pecsenyék mellé kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||