Rozéban párolt báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá kötözzük. A megmaradt olajban, minden oldalát barnára sütjük, majd sütőzacskóba tesszük. Mellétesszük a feldarabolt hagymát és aláöntjük a bort, melybe belefacsavarjuk a citromok levét. Hozzáadjuk, az esetleg lepergett fűszereket is. A zacskót lezárva, 175 fokra előmelegített sütőben, két órát, sütjük. Felszeletelés előtt, fóliával letakarva, tíz percig pihentetjük. Az alatta lévő szaftot, botmixerrel áttörve, mellé tálaljuk, ha túl híg lenne, kevés keményítővel sűrítve. Párolt zöldséggel és burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||