Rozéban párolt báránycomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 dl rozébor ? ? ? ? 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá kötözzük. A megmaradt olajban, minden oldalát barnára sütjük, majd sütőzacskóba tesszük. Mellétesszük a feldarabolt hagymát és aláöntjük a bort, melybe belefacsavarjuk a citromok levét. Hozzáadjuk, az esetleg lepergett fűszereket is. A zacskót lezárva, 175 fokra előmelegített sütőben, két órát, sütjük. Felszeletelés előtt, fóliával letakarva, tíz percig pihentetjük. Az alatta lévő szaftot, botmixerrel áttörve, mellé tálaljuk, ha túl híg lenne, kevés keményítővel sűrítve.
Párolt zöldséggel és burgonyapürével tálaljuk.