az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással együtt. Péppé zúzzuk, közben hozzáadunk 3 evőkanál olajat és a konzerv levéből, annyit, hogy a kellő állagot elérjük. Kenhető, de nem szétfolyós masszát kell kapnunk. Végül sóval ízesítjük. Ha csípősen szeretjük keverhetünk bele kevés harissát is.
Tálalás előtt, a félretett olajjal megcsepegtetjük. Adhatjuk előételként, mártogatónak, de köretnek is finom.
Pitát vagy pirítóst és friss zöldségeket készítsünk mellé.