Harcsa ropogós kéregben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Bundázott , Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A harcsafiléből szeleteket vágunk, majd sóval, borssal meghintve, a citrom levével megcsepegtetjük és fél órára félre tesszük. Néha forgassuk át. Közben a morzsából, a reszelt parmezánból és citromhéjból, belekeverve a fűszerkeveréket panírt készítünk. melyet ízesíthetünk sóval és borssal is. A leszárított halszeleteket a morzsába, olvasztott vajba és ismét morzsába forgatjuk. Vajjal megkent sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Belehelyezzük a halszeleteket, a tetejükre csepegtetjük a félretett vajat és 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. Citromgerezdekkel díszítve párolt zöldséggel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||