Baconba göngyölt datolya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A datolyákat bevágva kimagozzuk, a mag helyére egy szem mandulát és néhány gyufaszálnyira vágott chilidarabot teszünk. A bacont félbevágjuk, majd ráterítünk egy-egy zsályalevelet. A datolyát beletekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||