Baconba göngyölt datolya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 adag datolya 282 1.9 0.5 66.3 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
12 db mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
12 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
6 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A datolyákat bevágva kimagozzuk, a mag helyére egy szem mandulát és néhány gyufaszálnyira vágott chilidarabot teszünk. A bacont félbevágjuk, majd ráterítünk egy-egy zsályalevelet. A datolyát beletekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.