Tőkehalfilé tejszínes mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Julcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében pirosra sütjük. Közben a pórét a vaj másik felében megpároljuk, hozzáreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a maradék levét és tejszínnel felöntve sűrűre forraljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát félbe-negyedekbe vágva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. A sütés vége felé összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel. A tál egyik oldalára rakjuk a burgonyát, mellé tesszük a halszeleteket, végül körülöntjük a mártással. Citromszelettel és petrezselyembóbitával díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||