Görög fűszeres csirke burgonyával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Reszeljük le a citrom héját és csavarjuk ki a levét. Keverjük el az olajjal, az oregánóval, a borssal és a sóval. A burgonyát és a hagymát vágjuk gerezdekre, a fokhagymát félbe, a gombát és a paprikát darabokra. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és forgassuk össze, hogy jól elkeveredjen. Végül terítsük el egy tepsiben, lehetőleg egy rétegben. Fedjük le alufóliával és helyezzük 175 fokra előmelegített sütőbe, negyven perc sütés után vegyük le a fóliát és még 20 percig süssük. Frissen, salátával az igazi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||