Görög fűszeres csirke burgonyával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
8 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Reszeljük le a citrom héját és csavarjuk ki a levét. Keverjük el az olajjal, az oregánóval, a borssal és a sóval. A burgonyát és a hagymát vágjuk gerezdekre, a fokhagymát félbe, a gombát és a paprikát darabokra. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és forgassuk össze, hogy jól elkeveredjen. Végül terítsük el egy tepsiben, lehetőleg egy rétegben. Fedjük le alufóliával és helyezzük 175 fokra előmelegített sütőbe, negyven perc sütés után vegyük le a fóliát és még 20 percig süssük.
Frissen, salátával az igazi.