Babos-paradicsomos fusili kolbásszal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Andika
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel, Koleszban főztük, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajban pároljuk meg a finomra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Adjuk hozzá a bort és sózzuk, borsozzuk meg. Nagy lángon forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor öntsük bele a lecsepegtetett babot és keverjük bele a bazsalikomleveleket. 10 perc főzés után forgassuk össze az előírás szerint megfőzött tésztával és, az előzőleg, a félretett olajban átsütött kolbászkarikákkal.
Parmezánnal bőven meghintve frissen tálaljuk.