Babos-paradicsomos fusili kolbásszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel, Koleszban főztük, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajban pároljuk meg a finomra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Adjuk hozzá a bort és sózzuk, borsozzuk meg. Nagy lángon forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor öntsük bele a lecsepegtetett babot és keverjük bele a bazsalikomleveleket. 10 perc főzés után forgassuk össze az előírás szerint megfőzött tésztával és, az előzőleg, a félretett olajban átsütött kolbászkarikákkal. Parmezánnal bőven meghintve frissen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||