Majonézes-turbolyás újburgonya saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sós, Főtt, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A nagyobb szemű újburgonyát jól megmossuk, majd leszárítjuk. Az olajat elkeverjük sóval, borssal, a babérporral, majd összeforgatjuk a burgonyával. Egyenként alufóliába csomagoljuk és 190 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Közben, a majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra aprított turbolyával, újhagymával, a zöldjével, együtt vágjuk, sóval, citromlével és a cukorral ízesítve, öntetté keverjük. Az öntetbe forgatjuk, még forrón, a megsült, karikára vágott krumplit. Végül, hűtőben érleljük, a fogyasztásig. Grillezett csirkemell vagy más szárazabb hús mellé adható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||