Szójapörkölt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Előző este áztassuk be a szójakockát bő vízben. Másnap öblítsük le az áztatóvizet és szórjuk rá a szójaízesítő fűszerkeveréket és öntsünk rá fél liter vizet. Többször keverjük át, majd a megdagadt szójakockát a fűszeres vízzel együtt öntsük egy nagyobb serpenyőbe és fedő nélkül főzzük, hogy a leve elpárologjon. Amikor a levét elfőtte, öntsük rá az olajat, és gyakran kevergetve, teljes lángon pároljuk tovább. Még mielőtt az összes olajat felszívná, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd a megmosott zöldpaprikát, tegyük bele a feldarabolt paradicsomot, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és az apróra vágott fokhagymát. Amikor zsírjára sült, szórjunk a pörköltre 1 evőkanál lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 2 dl hideg vizet. Sózzuk és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||