Káposztás szarvashús gemenci módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Szabadban, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott szarvashúst. Közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, valamint a borsikafűvel ízesítjük. Belekeverjük az árpagyöngyöt, a laskára vágott káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főzzük, végül belekeverjük a tejfölt és a finomra vágott kaprot. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||