az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kókuszos krém
kalória (kcal)
fehérje (g)
zsír (g)
szénhidrát (g)
rost (g)
koleszterin (mg)
40 dkg
kókuszreszelék
609
5.6
62
6.4
23.5
0
2 csomag
habfixáló
0
0
0
0
0
0
2 csomag
vaníliás cukor
400
0
0
99.9
0
0
10 dkg
cukor
402
0
0
99.9
0
0
3 dl
tejszín
372
21.5
30.6
2
0
90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Csokoládés-kókuszos szelet A tojásfehérjéket laza habbá kavarjuk, majd a sót és a porcukrot hozzáadva keményre verjük, beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 150 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a csokoládés és a kókuszos krémmel megkenve, a tortadarával meghintve, kockára vágva tálaljuk.
A csokoládés krémhez A tejszínt felforraljuk, majd a kis darabokra tördelt csokoládét, a vaníliás cukrot, a sót és a kakaóport, kevergetve, felolvasztjuk rajta.
A kókuszos krém A tojásfehérjét elkeverjük a sóval, majd félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrokat és tovább verjük Ha simává alakul, keverjük bele a kókuszt is.