Ropogós, ecetes bogyiszlói paprika (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál borkén 0 0 0 0 0 0
4 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
40 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 kg bogyiszlói paprika 0 ? ? ? ? ?
4 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 liter vízben elkeverjük a cukrot, a sót, az ecetet és a borként. Várjunk a teljes feloldódásig. A paprikák szárát levágjuk, majd csumával együtt felszeljük. A kápia és a zöldpaprika, csak a szebb kivitelhez kell. Jól átforgatjuk, ízlés szerint szemes borsot, babért teszünk hozzá, majd üvegbe töltjük. Kissé lenyomjuk, spatulával rögzítjük. A lével leöntjük és egy napig pihenni hagyjuk. Ha a lé lefogyott, pótoljuk. Az üvegeket lezárjuk, majd jó hónap múlva, a savanyúságot tálaljuk. Disznótor, sült hús mellé való.