Gorgonzolával töltött körte (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Főtt, Édes, Sós, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Böjt Hozzávalók 4 személyre:
A körtéket félbe vágjuk, majd az aljukból egy lapocskát levágunk. A vörösbort, ugyanannyi vízzel felöntjük, cukrozzuk, fahéjjal, szerecsendióval és kevés sóval ízesítve felforraljuk. A körtéket roppanósra főzzük benne. Lecsepegtetve kihűtjük. Tálra téve, a vajjal, darált dióval, kevés fokhagymagranulátummal elkevert gorgonzolával betöltjük.Fél diókkal díszítsük, majd hűtsük le. Pirítóst kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||