Gorgonzolával töltött körte (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Főtt, Édes, Sós, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Böjt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 db körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
1 kávéskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A körtéket félbe vágjuk, majd az aljukból egy lapocskát levágunk. A vörösbort, ugyanannyi vízzel felöntjük, cukrozzuk, fahéjjal, szerecsendióval és kevés sóval ízesítve felforraljuk. A körtéket roppanósra főzzük benne. Lecsepegtetve kihűtjük. Tálra téve, a vajjal, darált dióval, kevés fokhagymagranulátummal elkevert gorgonzolával betöltjük.Fél diókkal díszítsük, majd hűtsük le.
Pirítóst kínáljunk mellé.