Parasztleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát és a tésztát barnára pirítjuk rajta. Belekeverjük a kolbászt és az uborkagyalun leszelt burgonyát. Ezzel is összesütjük. Végül liternyi vízzel felöntve mindent puhára főzzünk. Közben csípős paprikával, sóval és borssal ízesítjük. A tányérokba egy evőkanál tejfölt kenünk, erre tálaljuk a levest, majd kevés finomra vágott zellerzölddel meghintjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||