Csokis kocka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tésztafélék, Buli, Tészták, Édes, Csőben sült, Hétvégi ebéd, Desszert, Édességek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
12 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 csapott mokkáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg kandiscukor 400 0 0 100 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat és addig keverjük míg sima nem lesz. Szórjuk bele a sütőporos lisztet, a barna és kandiscukrot, fahéjat, szegfűszeget, végül 1 tábla vagdalt csokit és mandulát, majd keverjük össze. A tésztát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és simítsuk el. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült borítsuk ki a tepsiből és hagyjuk hűlni. Gőz fölött olvasszunk fel a maradék csokoládét és vonjuk be vele a sütemény tetejét. Ha nem sikerülne szépre a máz szórjunk rá reszelt csokit, kitűnően korrigálhatjuk vele. Ha megdermedt a máz, vágjuk egyforma kockákra.