Maceszgombócleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Maceszgombóc
Csontleves
Maceszgombóc A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc után egyet vágjunk félbe, hogy átfőtt-e. A levesben tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórva. Csontleves A csontot daraboltassuk fel a hentessel. Forrázzuk le. A vegyes zöldséget tisztítsuk meg és daraboljuk fel, a hagymát negyedeljük, a fokhagymát roppantsuk meg. Az olajon tepsiben kezdjük pirítani a csontot és a zöldségeket, majd helyezzük előmelegített, 200 fokos sütőbe és időnként megforgatva süssük fél órát. Tegyük fazékba és felöntve bő liternyi vízzel, dobjuk bele a fűszereket, csendesen forraljuk másfél órát, majd szűrjük le a levest. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||