Húsvéti sonkaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Húsvét, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A füstölt sonkát tegyük fel főni annyi vízben amennyi ellepi. Dobjunk bele néhány babérlevelet. Egy másik edényben a finomra vágott hagymát pároljuk meg. Az üvegesre párolt hagymát öntsük fel a sonka levével és ízesítsük sóval, borssal. A tejföllel keverjük csomómentesre a lisztet és adjuk hozzá az ecetes tormát. Vegyük le a tűzről a levest és lassan, folyamatos kevergetés mellett csorgassuk bele a tejfölt. Ha sikerült csomómentesen elkeverni a tejfölt tegyük vissza a tűzre és főzzük még néhány percig. Forrón tálaljuk a kockára vágott sonkával és keményre főtt fürjtojással. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||