Almás vagdalt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A meghámozott és kicsumázott almákat lereszeljük, majd a darált marhahússal, a tojással és sóval összegyúrjuk. Ujjnyi kolbászokat formázunk a húsmasszából és a felforrósított olajban pirosra sütjük. A megmaradt olajba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a bort, majd a kolbászokat visszatéve, fedő alatt, csendesen, 10 percig főzzük. Főtt szélesmetélttel és párolt zöldséggel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||