Fejtettbab leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Főtt, Bogrács, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A babot és a hasábokra vágott zöldségeket a fűszerezett alaplében, majdnem puhára főzzük. A tojásból, a liszt kétharmadából és csipet sóból galuskát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk. A tejfölt 1 evőkanál liszttel és kevés levessel csomómentesre keverjük és a levessel összeforraljuk. Tálalás előtt a hagymákat dobjuk ki. Nyáron hidegen is tálalhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||