Csemege sertéssült (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
20 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, amíg melegszik bedörzsöljük a húst a fűszerekkel. Egy tepsibe kenjük a zsírt és öntünk rá egy deci vizet, a lepergett fűszereket beleszórjuk és beletesszük a húst. Negyed órát hagyjuk a sütőt 220 fokon, majd visszavesszük a hőfokot 100 fokra. Fél órát pároljuk a húst, ekkor mellédobjuk a negyedelt hagymát és paradicsomot és meglocsoljuk a zsírjával, ha elfőtte a levét, kevés forró vízzel pótoljuk. Még húsz percet pároljuk, egyszer meglocsolva a szaftjával.
Szeletelés előtt, fólia alatt, pihentessük 10 percig.
Párolt káposztával és tepsis burgonyával tálaljuk.