Csemege sertéssült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, amíg melegszik bedörzsöljük a húst a fűszerekkel. Egy tepsibe kenjük a zsírt és öntünk rá egy deci vizet, a lepergett fűszereket beleszórjuk és beletesszük a húst. Negyed órát hagyjuk a sütőt 220 fokon, majd visszavesszük a hőfokot 100 fokra. Fél órát pároljuk a húst, ekkor mellédobjuk a negyedelt hagymát és paradicsomot és meglocsoljuk a zsírjával, ha elfőtte a levét, kevés forró vízzel pótoljuk. Még húsz percet pároljuk, egyszer meglocsolva a szaftjával. Szeletelés előtt, fólia alatt, pihentessük 10 percig. Párolt káposztával és tepsis burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||