Szűzpecsenye póréval és kéksajttal töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A póré fehér részét akkorára vágjuk, mint a sertésszűz, majd citrommal, cukorral és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. A szűzpecsenyét gondosan lehártyázzuk és hosszában y alakban bevágjuk és tenyerünkkel lappá ütögetjük. Sóval, borssal fűszerezzük és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Eredeti alakjára visszahajtva egy órát hűtőben pihentetjük. Kihajtva megkenjük, az egy evőkanál olajjal elkevert sajttal, a közepére fektetjük a pórét, majd visszahajtjuk eredeti formájára és konyhai zsineggel körbe kötjük. A maradék felforrósított olajon, sütőálló serpenyőben, minden oldalát körbe sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ne tovább, mert kiszárad. Ferdén felszeletelve, párolt zöldséggel és burgonyapürével tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||