Szarvasgulyás bográcsban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Szabadban, Buli, Sörözés, borozás, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott szalonnát a felhevített bográcsban zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre pároljuk benne, rádobjuk a kisebb kockára vágott szarvashúst, lehetőleg, bőnyésebb darabot válasszunk. Saját levében, esetleg kevés vizet hozzáadva, pároljuk félpuhára. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a porrá őrölt fűszereket, a zúzott fokhagymát és felöntjük, kicsit több vízzel, mint amannyi levest szeretnénk. Lassú tűzön, majdnem puhára főzzük, beledobjuk, az apró kockára vágott, burgonyát és ha elkészült beleforraljuk a fűszerpaprikát, végül beleöntjük a vörösbort. Rövid forralás után tálalható. Csípős paprikát és friss kenyeret adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||