Vegán töltött paprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon pirítsuk meg, vegyük le a lángról és pár perc hűlés után keverjük bele a pirospaprikát és a szójaízesítőt, majd ha már langyos forgassuk össze a lecsepegtetett szójával, a rizzsel és a tojással, ízlés szerint fűszerezve nem túl szorosan tömködjük a paprikákba. A paradicsompüréhez adjunk egy liternyi vizet, dobjuk bele a csokorban hagyott zellerzöldet és a paprikákat beletéve fedő alatt, takarékon főzzük puhára. Végül a paprikákat kivéve és a zellert kidobva, a főzőlevet rántsuk be, a maradék olajból és lisztből készült rántással. Forraljuk össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mézzel édesítsük, majd a paprikákat visszatéve melegítsük össze és tálaljuk egy-egy zellerlevéllel vidámítva. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||