Pirított újburgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk.
Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt rázogatva, nagy lángon sütjük, amíg saját gőzében megpuhul. A fedőt levéve megpirítjuk, végül rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és összerázzuk a megsült krumplival. Csak a tányéron sózzuk.
Fejes salátával önmagában is felséges.