Pirított újburgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk. Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt rázogatva, nagy lángon sütjük, amíg saját gőzében megpuhul. A fedőt levéve megpirítjuk, végül rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és összerázzuk a megsült krumplival. Csak a tányéron sózzuk. Fejes salátával önmagában is felséges. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||