Áfonyás túrótorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Húsvét, Hideg, Édes, Gyümölcsök, Tejtermékek, Csőben sült, Édességek Hozzávalók 4 személyre:
Az omlós kekszet törjük morzsává és keverjük össze a zabpehellyel, a megolvasztott vajjal és terítsük egy kerek tortaformába, majd nyomkodjuk jól le. A krémsajtot összeturmixoljuk a tojások sárgájával, a keményítővel, a túróval és citrom lereszelt héjával. A tojásfehérjét a porcukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan hozzákeverjük a túrós krémhez és beleforgatjuk az áfonyát. A krémet a morzsaalapra öntjük és előmelegített sütőben, 160 fokon 30 percig, majd 140 fokon letakarva további egy óráig sütjük. Az elzárt sütőben 30 percig pihentetjük, majd rácson hagyjuk kihűlni. Tálalásig hűtőben tartjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||