Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

pálmazsír

A pálmazsírt a trópusi olajpálma magjából nyerik préselés útján, vagy vmilyen oldóanyag segítségével a kis magvakból. Ezt követően vízgőzös, illetve más kémiai eljárosoknak vetik alá, hogy szag- és ízsemleges végeredményt érjenek el. A pálmazsír legfőbb tulajdonsága, hogy magasabb fokú hevítés hatására sem változik meg a benne található zsírsavak aránya (magas arányban tartalmaz az emberi szervezet számára előnyös telítetlen zsírsavakat, szemben az állati termékekben, húsban található, koleszterinszint-emelkedésért is felelős telített zsírsavakkal), ezért a vele való sütés révén elkerülhetőek a hidegen sajtolt olajak magas fokú hevítésénél felszabaduló káros anyagok. Ideális pl. olajban sütéshez, tepsik kikenéséhez.

Receptek, melyekben van pálmazsír
Citromos-málnás torta
Még több recept amelyikben van pálmazsír